HENNING LARSEN
Key West ontstond op de tekentafels van het Deense architectenbureau Henning Larsen dat bekendstaat om zijn ontwerpen waarin licht en de natuur primeren. Ze ontwierpen Key West als een moderne, actieve en levendige stadswijk om te wonen en te werken, een bruisend ontmoetingspunt dat in verbinding staat met de lokale omgeving. Het ontwerp is typisch Scandinavisch: moderne gevels en gebouwen in verschillende hoogtes zodat iedere bewoner een maximum aan licht heeft en een uniek zicht op het kanaal en de Brusselse binnenstad.
A2RC ARCHITECTS
Belgisch architectenbureau A2RC Architects ontwerpt al sinds 1983 nieuwe manieren van leven die steden zoals Brussel een nieuwe dynamiek geven. Ze vertaalden het concept en het design van Henning Larsen naar een bouwdossier met lastenboeken, meetstaten en plannen dat voldoet aan alle geldende normen en wetten.
PS2
Studiebureau PS2 is een van de eerste bureaus in België die de veiligheid op bouwwerven coördineerden. Het is een echte referentie op het gebied van veiligheid, gezondheid en preventie in de bouwsector. Het bureau zorgde dat de gebouwen voldoen aan alle veiligheids- en gezondheidsnormen en staat in voor de volledige veiligheids- en gezondheids-coördinatie tijdens de bouw van Key West.
SWECO BELGIUM
Sweco Belgium is onderdeel van de Zweedse Sweco Group, het grootste ingenieurs-, advies- en ontwerpbureau in Europa. Sweco geeft vorm aan duurzame leefgemeenschappen en steden van de toekomst. Voor Key West berekenden en ontwierpen ze de funderingen en betonnen en stalen draagstructuren van de ondergrondse parking en 5 gebouwen. Zo wordt de stabiliteit van de verschillende gebouwen verzekerd.
LAB705
De landschapsarchitecten van LAB705 tekenden voor de groene ruimtes in Key West. Ze ontwierpen de binnentuin en alle buitenaanleg zoals de daktuin, groendaken en aansluiting op de straat. Zo houden ze met een microklimaat de temperatuur in de wijk op een aangenaam niveau. LAB705 voorzag ook de stadsboerderij op de eerste verdieping van het kantoorgebouw.
CES
CES is een Belgisch ontwerpbureau gespecialiseerd in duurzame ontwikkeling met vestigingen in Luxemburg en Tunesië. Als gecertificeerd energiedeskundige en erkend EPB-verslaggever zorgden ze dat de bewoners en werknemers in Key West van de voordelen van een laag energieverbruik kunnen profiteren. Dankzij de zonnepanelen op de daken produceert de wijk een maximum aan energie zelf.
De geothermische installatie met warmtepomp en vloerverwarming verwarmt en koelt alle gebouwen met aardwarmte die uit de grond onder de site wordt gehaald. Ze ontwierpen ook alle andere technische installaties zoals sanitair, elektriciteit en branddetectie en leveren de EPB-verslagen en energieprestatiecertificaten op.
VENAC
VENAC is een studiebureau gespecialiseerd in de akoestiek van zalen en gebouwen. Ze zorgden dat de bewoners en bedrijven in Key West van een optimaal akoestisch comfort zullen genieten met een absoluut minimum aan omgevingsgeluiden en storende geluiden in de gebouwen. Met isolatie en akoestisch isolerende materialen beperken ze de geluiden van de technische installaties en de geluiden die via de lucht en de muren worden getransporteerd tot een minimum.